top of page

Sairaalakohteissa työskentely vaatii erikoisosaamista

Kolmekymmenvuotisen historiansa aikana Nikkarit ovat olleet mukana lukuisissa erikoisprojekteissa, joista erilaiset sairaalakokonaisuudet muodostavat ison osan. Yksistään viimeisten viiden vuoden aikana olemme olleet mukana yhteensä yhdeksässätoista sairaalahankkeessa eri puolilla Suomea. Vastikään luovutimme jälleen yhden valmistuneen sairaalakohteen, ja parhaillaan urakoimme kolmen muun sairaalakohteen parissa.

Vuonna 2018 avattu Uusi lastensairaala on Suomen suurin lasten erikoissairaanhoitoon keskittynyt sairaala. Osaltamme vastasimme kohteessa loppuvaiheen ovi- ja ikkuna-asennuksista ja niiden eristyksistä ja tiiveyksistä, sekä listoitustöistä.

Sairaalakohteissa vaaditaan erikoisosaamista

Sairaalakohteissa työskentelemme pääosin erilaisten ovi- ja ikkuna-asennuksien parissa. Projektista riippuen kohteessa saattaa työskennellä samanaikaisesti jopa toistakymmentä asentajaa, ja projektien sujuvuuden varmistamiseksi meillä on myös oma erikoisprojektien läpivientiin erikoistunut kokenut asentajaryhmä. Isoimmissa projekteissa mukana on myös työnjohtaja, joka on työmaalla läsnä läpi koko projektin.

”Tällaisissa projekteissa vaaditaan erityisosaamista, sillä varsinkin isoissa sairaaloissa liikkuvia osia on todella paljon,” kertoo Niklas Gustafsson. “Sairaalakohteisiin asennetaan tavallisesti esimerkiksi useita erityismitoilla, -väreillä tai -luokituksilla olevia ovia, ja myös sähköpielien kanssa tarvitaan erikoisosaamista.”

Kouvolan keskustan tuntumassa sijaitseva Ratamokeskus avaa ovensa kuluvan vuoden aikana. Nykyaikaisessa sairaalakeskuksessa on kaikkiaan noin 100 vastaanottohuonetta, jotka ovat muunneltavissa tarpeiden mukaisesti. (Kuvaaja: Kymsote)

Jokainen sairaalaprojekti on yksilöllinen”

Parhaillaan Helsingin Meilahteen rakennetaan uutta Siltasairaalaa, jonka on määrä korvata nykyinen Töölön sairaala sekä osa Syöpätautien klinikan toiminnoista. Kyseessä on HUSin historian suurin rakennushanke, joka on työllistänyt runsaasti myös meitä Nikkareita. Kohteessa on työskennellyt useita työntekijöitä jokaiselta tuotantolinjaltamme, ja lisäksi Nikkarit kehittivät kohteeseen rakennuttajan vaatimuksiin soveltuvan ponttiratkaisun leveisiin ikkunasmyykilistoihin.

”Kyseinen kohde on hyvä esimerkki siitä, kuinka jokainen projekti on yksilöllinen ja vaatii pääurakoitsijan tarpeiden mukaan toteutettavia räätälöintejä. Tämän suuruusluokan projekteissa nimenomaan kokonaisvaltaisuus korostuu, jotta nämä työvaiheet saadaan vedettyä jouhevasti läpi. Omalta osaltamme pystymme takaamaan Suomessa toimitusvarmuuden sairaalaan kuin sairaalaan,” Gustafsson kertoo.

Turun yliopistollisen keskussairaalan uusi Majakkasairaala mahdollistaa puitteet erikoisalojen yhteistyölle. Kohteessa vastasimme loppuvaiheen ovi- ja ikkuna-asennuksista ja niiden eristyksistä ja tiiveyksistä, sekä listoitustöistä.

Erikoisprojekteissa vaaditaan saumatonta yhteistyötä

Keski-Suomen keskussairaala Nova, Kouvolan Ratamokeskus sekä Turun Majakkasairaala ovat vain muutamia esimerkkejä niistä kohteista, joissa olemme olleet mukana. Jotta suurten projektien läpivienti onnistuu suunnitellusti, tarvitaan myös saumatonta yhteistyötä eri tahojen välillä. ”Yhdessä näitä rakennetaan. Meidän työmme vaikuttaa muiden työskentelyyn ja toisinpäin,” Gustafsson tiivistää.


Lähteet:

27 katselukertaa

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comentários


bottom of page