top of page

Nikkarit Suomessa – Hangosta Nuorgamiin

Nouseepa uusi kohteesi Nuorgamiin tai Hankoon, me olemme tukenasi!

Tiesitkö, että meillä Nikkareilla on toimipisteitä ympäri maan, ja siten valtakunnallinen asentajaverkostomme on käytössäsi siellä missä ikinä meitä tarvitsetkaan. “Meillä on toimipisteitä sekä kiinteitä työntekijöitä Suomen suurimpien kaupunkien talousalueilla, joissa suurin osa niin pienten kuin isojenkin kohteiden rakentamisesta tapahtuu. Sen lisäksi meiltä löytyy reissuvalmius paikkakunnille, joissa meillä ei ole tällä hetkellä kiinteää henkilöstöä,” kertoo Niklas Gustafsson, yksi kolmesta yrittäjäveljeksestä.

Päivittäin sadat Nikkarit työskentelevät niin uudisrakennuksilla kuin saneerauskohteissakin. Yhdessä johtavien rakennusliikkeiden kanssa olemme olleet rakentamassa muun muassa lukuisia kerrostaloja, hotelli- ja kauppakeskuskokonaisuuksia sekä julkisia rakennuskomplekseja, joita käyttävät ihmiset vastasyntyneistä vanhuksiin. Valtaosa tekemistämme urakoista sijoittuu siis suurien kaupunkien läheisyyteen, mutta maantieteellisiä ääripäitä tarkasteltaessa pientalojen osuus korostuu.

Nikkareiden historian pohjoisin kohde sijaitsee aivan Suomen ja Norjan rajalla, Euroopan pohjoisimmassa kylässä eli Nuorgamissa. Pohjoiseen, aivan erämaan tuntumaan rakennettiin valloittava pientalokohde, jonka viimeistely- ja sisustustöissä Nikkareiden pientaloihin erikoistuneet työntekijät vastasivat muun muassa listoituksista, saunan viimeistelytöistä sekä oviasennuksista.Nuorgamissa sijaitsevan pientalokohteen oleskelutilasta näkyvät poikkeuksellisen upeat maisemat Norjan rajamaille. (Kuva: Listoittaja)

Pääkaupunkiseudulla sijaitseva pääkonttori mukaan lukien Nikkareilla on kaikkiaan 16 toimipistettä Suomen alueella, joista pohjoisimpana Rovaniemen toimipiste. ”Asentaja- ja toimipisteverkoston kasvattaminen on tapahtunut vähitellen vuosien saatossa, kun olemme pyrkineet vastaamaan asiakkaidemme tarpeisiin.”

Nikkareiden valtakunnallisen verkoston edut näkyvät myös asiakkaalle monin tavoin. “Ensisijaisesti kyse on toimitusvarmuuden takaamisesta, mikä luonnollisestikin on myös asiakkaidemme etu. Lisäksi se mahdollistaa esimerkiksi reagointinopeuden mahdollisissa häiriötilanteissa kuten silloin, kun joku asentajista sairastuu äkillisesti.”

Tästä syntyy myös kustannussäästöjä, kun esimerkiksi ylimääräiset matkakulut jäävät kokonaisuuden ulkopuolelle. Näin voidaan myös varmistaa yksi ja sama kiinteä hintataso ympäri Suomen, mikä puolestaan helpottaa esimerkiksi urakkalaskentaa.

Entäpä eteläisin kohteemme? Turun ja Helsingin miehityksellä olemme urakoineet paljolti myös Hangon ja Tammisaaren alueilla. Hangon seudulla olemme olleet mukana useissa pientalokohteissa, joihin kohteesta riippuen on toteutettu monipuolisesti erilaisia sisustus- ja viimeistelytöitä. Tammisaaren puolella sijaitsee puolestaan eteläisimmät kerrostalokohteemme.

Kerrostalokohteita urakoimme ympäri Suomen.

”Valtakunnallisena toimijana olemme huomanneet, että Suomenkin sisällä rakennusalalla on eri alueiden välisiä kulttuurieroja. Esimerkiksi Helsingissä listan kääntöpää tehdään eri tavoin kuin Tampereella. Paikallisten työntekijöiden etuna on se, että he osaavat huomioida nämä paikkakuntakohtaiset toimintatavat ja laatukäsityksen.”

”Siinä missä olemme paikallinen ja ketterä toimija, niin meiltä löytyy myös valtakunnallisen verkoston hartiat. Näin esimerkiksi myös silloin, kun jollain paikkakunnalla syntyy merkittävä innovaatio, voidaan se monistaa nopeastikin koko asentajaverkostomme käyttöön tuottamaan asiakkaille lisäarvoa. Loppujen lopuksi ne ovat juuri näitä pieniä asioita, joilla on suuri merkitys, ja joiden avulla suuretkin kokonaisuudet rakentuvat,” Gustafsson summaa.


42 katselukertaa

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page