top of page

NIKKARIT-konsernin omistus siirtyy Suomeen nykyiselle konsernin operatiiviselle johdolle

Nikkarit-konsernin nykyiseen johtoon kuuluvat Gustafssonin veljekset Jan, Niklas ja Joel ostavat Nikkarit-konsernin Ruotsalaiselta sijoitusyhtiö Mellby Gårdilta. Kaupan myötä yhtiöiden omistus siirtyy Suomeen.

  1. “Mellby Gård on pitänyt hyvän huolen yhtiöstä koko sen ajan kun olemme olleet operatiivisessa johdossa Nikkarit-konsernissa sekä mahdollistanut monia investointeja, joilla olemme voineet kehittää konseptiamme vielä pidemmälle. Näin ollen meille oli luonnollista ilmaista mielenkiintomme ostaa yhtiö kokonaisuudessaan ja jatkaa yhtiön kehittämistä myös tulevaisuudessa”, sanoo Jan Gustafsson, Nikkarit-konsernin toimitusjohtaja.

  2. “Yrityskauppa ei tule vaikuttamaan yhtiön asiakkaisiin muuten kuin, että yhtiön uudet omistajat ovat lähempänä asiakasta”, lisää Niklas Gustafsson, konsernin kehitysjohtaja.

Nikkarit-konserni ja erityisesti sen suomen yhtiö Mestarinikkarit Oy on viime vuosina osoittanut vahvaa taloudellista kasvua ja kasvattanut liikevaihtoaan yli 50 prosenttia vuodesta 2014. Mestarinikkarit Oy perustettiin Suomessa vuonna 1990 ja on toiminut Ruotsissa Nikkarit-nimellä vuodesta 2005. Tällä hetkellä liiketoiminta työllistää 210 työntekijää, ja on listoituksen markkinajohtaja sekä Suomessa että Ruotsissa. Mestarinikkarit/Nikkarit on listoitukseen, puurakenteisten ovien ja ikkunoiden asentamiseen sekä siihen liittyvään eristykseen ja tiivistykseen erikoistunut yritys.

  1. “Normaalilla sijoituksella on yleensä elinkaari, joka mitataan vuosikymmenellä, mutta Nikkareiden kohdalla näin ei ollut. Normaalisti emme myy mitään omistuksiamme, mutta tämän perusasenteen on annettava tie teolliselle logiikalle – ja joskus jopa sydämelle. Sen jälkeen kun Gustafssonin veljekset ottivat yrityksen johdon haltuunsa, se on kehittynyt hyvin, ja olemme pystyneet vähentämään sitoutumistamme. Sitten kun he ottivat esiin mahdollisen yritysoston, emme halunneet pysyä heidän tiellä. Tulemme seuraamaan yritystä tulevina vuosina ja olemme vakuuttuneita siitä, että Jan, hänen veljensä ja muut Nikkareiden työntekijät onnistuvat parhaalla mahdollisella tavalla”, sanoo Sven Knutsson, toimitusjohtaja Mellby Gård Innovation och Tillväxt AB.

Yhtiöt ovat päättäneet olla julkaisematta kaupan ehtoja.

Lisätietoja ja kommentteja antaa;

Jan Gustafsson, Konsernin toimitusjohtaja Nikkarit Group +358 400 381 010 jan.gustafsson@nikkarit.com

47 katselukertaa

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page