top of page

“Yhteistyössä pääurakoitsijan ja höyläämöjen kanssa näitä taloja rakennetaan”

Jyväskylässä, Kuopiossa, Mikkelissä, Joensuussa sekä näiden lähikunnissa rakennetaan ahkerasti, ja alueen projektit työllistävät toistakymmentä Nikkaria. Viime vuosina olemme olleet mukana niin suuremmissa koulukeskus- ja sairaalaprojekteissa, kuin myös lukuisissa kerrostalo- ja pientalokohteissa.

”Juuri nyt meillä on sopivasti töitä alueella, ja myös kesän tilanne näyttää mukavalta,” aluevastaava Mika Kiiveri kertoo. ”Kesän ajaksi saamme Jyväskylään myös yhden kesätyöntekijän, joka auttaa projektien sujuvuudessa myös kesälomien pyöriessä.”

Jyväskylän ja Kuopion alueella sijaitsevien kohteiden lisäksi kesälle on odotettavissa myös reissuhommia esimerkiksi Mikkeliin sekä Joensuuhun ja sen ympäryskuntiin. ”Kehyskuntiin rakennetaan nyt etenkin pientaloja, joissa riittää töitä. Myös Kuopiossa Nikkareiden kysyntä on kasvanut, joten sinne haemme uutta asentajaa tähän vastataksemme,” Kiiveri kuvailee alueensa tilanteesta.

“Työilanne Jyväskylän, Joensuun ja Kuopion ja Mikkelin alueilla on varsin hyvä,” kertoo aluevastaava Mika Kiiveri.

Listoitus ja karmitus kulkevat käsi kädessä

Kiiverin vastuualueella urakoidaan suurelta osin listoituksien parissa, sillä kysyntää alan erikoisosaajille riittää. Listoituksien ohella myös ovi- ja ikkuna-asennuksien määrä on kuitenkin kasvussa. ”Tällä hetkellä asennamme karmit noin 75 % listoittamistamme kohteista. Samoin ikkuna-asennuksia tehdään koko ajan enenevissä määrin, ja hiljalleen myös kittauksien määrä on kasvanut,” Kiiveri kertoo.

”Olisi tietenkin suotavaa, että kittaustöiden määrä kasvaisi vielä entisestään, sillä ikkuna- tai oviasennuksien yhteydessä tehtyjen kittausten tuomat hyödyt ovat kiistattomat. Kun nämä työvaiheet tehdään kokonaisuutena, helpottuvat vastuukysymykset huomattavasti, sillä silloin asennetun tuotteen lisäksi yksi ja sama urakoitsija vastaa myös sen eristyksestä ja tiiveydestä aina valmiiseen listapintaan saakka. Lisäksi myös työmaan aikataulusuunnittelu helpottuu.”

Nikkarit vastasivat kokonaisuudessaan Keski-Suomen uuden keskussairaala Novan listoitustöistä.

Teemme parhaamme muuttuvissa tilanteissa”

Tilanne Jyväskylässä ja Kuopion lähialueilla on siis varsin vakaa, eikä suurempia haasteita ole näkyvissä. Kiiverin mukaan maailmalla vaikuttava tilanne ei ainakaan toistaiseksi ole näkynyt alueen tilauskannassa. ” Materiaalihinnoissa on ollut kasvua, ja joissakin yksittäisissä tuotteissa jopa saatavuusongelmia, mutta yhteistyössä pääurakoitsijan ja höyläämöjen kanssa näitä taloja rakennetaan. Vielä ei ole mitään ylitsepääsemätöntä tullut vastaan.”

”Tällä hetkellä arki pyörii hyvin. Seuraamme kuitenkin jatkuvasti muuttuvaa tilannetta ja teemme parhaamme siihen sopeutuaksemme,” Kiiveri summaa.


77 katselukertaa

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page